Sporcular için Steroid Kullanımı – Steroid iğne – enjeksiyon uygulaması

Malum, bir çok vücut geliştirme sporcusu, kür programlarını  steroid ürünleriyle yapmaktadır.

Bu ilaçlar genelde kas içine (İntramüsküler enjeksiyon şeklinde , İM) yapılmaktadır) sporcuların bazen sıhhi olmayan şartlarda ve herhangi bir tıbbi eğitim almadan kendi kendilerine (veya arkadaşlarına!) uygulamaları ilacın asıl etkisinin muhtemel zararları yanında extra sakatlıklara yol açmaktadır.

Sağlık Kabinimizde steroid iğneleri enjeksiyon uygulaması yapılmaktadır. 

İsterseniz evden veya işyerinizden arayarak enjeksiyon talebinde bulunabilirsiniz…

Diğer enjeksiyon uygulamaları için gerekli olan prosedür, bu uygulamalar için de geçerlidir.

Ek ücret talep edilmez.

 

Dopingle ilgili maddeler 3 başlık altında toplanır.

  1. Dolaşım sistemine ve kalbe olan etkileri
  2. Sinir sistemine etkileri
  3. Hücre ve protein metabolizmasına etkileri

Steroid Nedir?

Temel olarak steroid kullanımı bir çok farklı amaçla kullanılan farklı maddelere genel olarak verilen bir isimdir. Öncelikle bunu belirtmek istiyorum zira bilgisi olmayan bir çok kişi steroid dendiğinde kas yapmaya yarayan ve kasa enjekte edilen bir tek madde olarak algılıyorlar. Steroidleri yapısal olarak kısaca incelersek temel olarak erkeklik hormonu olan testesteronun sentetik olarak üretilmiş versiyonlarıdır. Daha sonra gelişen teknoloji ile beraber bu maddeler de çok farklı kategorilere bölünmüş ve anabolik dereceleri giderek artmıştır.

İlk 2 gruba giren doping maddeleri, kalp ve sinir sistemini etkileyen ani nitelikli ve kısa süreli çok tehlikeli maddelerdir. Bu uyarıcılar şöyle sıralanır.

  • acetylceholin
  • noradrenalin
  • coffein
  • theobromin
  • cola
  • alcol
  • amphetamin
  • pervitin
  • atropin
  • ephedrine
  • sitriknin
  • hexeton
  • cardiozal
  • coramin

Bunlar sporcunun güç ve performansını kısa ve geçici olarak arttırırlar.

Steroidlerin temel özellikleri vücudumuzun doğal protein sentezi miktarını arttırması ve kaslarımızın iyileşme sürecini kısaltmasıdır. Tam anlamı ile mucizevi ilaçlar olmasa da kullanan kişileri aylar içerisinde kendilerini çok farklı sevyelere ulaştırabilirler. Görüntü olarak kulağa çok güzel geliyor olabilir daha fazla kas inşaa etmek , kaslarınızın daha kısa sürelerde iyileşmesi ..vb. Ama işin bir de zarar kısmı var. Bu maddeler size sağladıkları bu yararların bir yandan da vücudunuza zarar vererek karşılığını alıyorlar diyebiliriz.

Steroid zararları konusuna değinirken hatırlatalım, steroidlerin yan etkilerinden bahsetmek bu maddelerin tamamen zararlı oldukları anlamına gelmez. Örneğin Kortikosteroidler grubunda yer alan Glukokortikoidler metabolizma ve bağışıklık sisteminin çeşitli yönlerini düzenlerler ve astım ve artrit gibi hastalıkların tedavisinde kullanılırlar. Yine aynı grupta yer alan Mineralokortikoidler kan hacmini düzenlemeye ve böbreklerde yer alan elektrolit kontrolüne yardımcı olur. Yine bir steroid kullanım alanı olan cinsiyet değiştirme operasyonlarında kullanılan cinsiyet steroidleri de hastanın ihtiyacı olan hormon seviyesine ulaşmasını sağlar.

Sporcular tarafından kullanılan steroidler ise anabolic steroid grubunda yer alır. Burada “steroidlerin zararları” ifadesiyle vurgulanan husus, özellikle erken yaşlarda veya ihtiyaç olmayan durumlarda ve bilinçsiz kullanımlarda steroidlerin yol açabileceği sağlık sorunlarıdır.

İlgili yazı:  Kol Sarkmaları Neden Oluşur? Kol Sarkması Nasıl Giderilir?

“Steroidler zararlı mı” sorusuna dönecek olursak, öncelikle en basit zararlarından birisi olarak doğal hormon dengenizi bozuyorsunuz. Uzun süreli kullanımlarda ve düzgün post cycle therapy yapılmadığında erkeklerin doğal testesteron üretiminin durması ve kısırlık durumu söz konusu. Kadınlarda erkeksileşme, ses kalınlaşması , kıllanma , klitoris de irileşme başlıca yan etkilerinden. Bunun dışında bir çok farklı hastalığa neden olmakta. Yapılan araştımalar anabolik steroid kullanımının kalpte sol ventrikülü (sol karıncık) büyüttüğünü göstermiştir. Bunun dışında bazı yan etkilerinin uzun vadede meydana gelmesi ve takibinin zor olması da durumu zorlaştıran etkenlerden.

Steroidlerle ilgili detaylı biyolojik yorumlar elbette uzmanlarca yapılabilir, biz bu yazıyı ABD merkezli Stan’s Gym firmasının steroid kullanan dünyaca ünlü bazı sporcuların hayatlarına ne kadar erken yaşta veda ettiklerini ortaya koyan çalışmasıyla bitirelim:

Steriod Kullanan Sporcular ve Ölüm Yaşları

Sonny Schmidt: 46
Scott Klein: 30
Ron Teufel: 45
Dan Duchaine: 48
Mohammed Benaziza: 28
Andreas Munzer: 30
Mike Mentzer: 49
Ray Mentzer: 47
Don Ross: 55
Dr. John Tristany: 35
Don Peters: 40
Ray Raridon: 37
Garry Kendal Mr Europe: 30
David Sing: 27

Steroid Kullanımından Kaynaklı Hastalık Teşhisleri

Dennis Newman (Lösemi)
Orville Burke (Koma)
Don Long (Böbrek iflası)
Tom Prince (Böbrek iflası)
Flex Wheeler (Böbrek iflası)
Tom Prince (Böbrek iflası)
Ed Corney (Felç)
Boyer Coe (Kalp Yetmezliği)
Danny Padilla (Kalp Yetmezliği)
Pete Grymkowski (Kalp Yetmezliği)
Mike Martarazzo (Damar tıkanıklığı )

Kaynak:http://www.stansgym.com/keep%20us%20steroid%20free.html

Bu yazıyı okuyan veya paylaşan arkadaşlar, steroidler hakkında peşin hükümler verdiğimizi düşünebilirler. Her stereoid kullanan sporcuda yukarıda yer alan yan etkiler görülmemiş olabilir. Burada önemli olan, stereoidlerin ekranlarda göründüğü kadar basit maddeler olmadığının ve detaylı incelemeler ve kontroller sonucunda kullanılması gerektiğinin farkına varmaktır.

Bu yazı: http://temelsafinaz.com/steroid-kullanimi-hakkinda-temel-bilgiler/ adresinden alınmıştır.

———————————————————————————————

  • Değerli Ankaralılar; Enjeksiyon, pansuman, hasta bakımı gibi tedavileriniz için daha fazla zahmete girmenize, yorulmanıza gerek yok. Yolda harcayacağınız zamanı, zahmeti ve maliyeti düşünün. Hizmetlerimize bir göz atın ve Sağlık Bakanlığımızca Onaylı Evde Hasta Bakımı hizmetlerimiz için 7 gün 24 saat bizi arayın.
  • Haydi ! telefon numaralarımızı hemen rehberinize kayıt edin.

Özel Natomega Sağlık Kabini

Tel: 0 505 261 19 34 – 0 507 090 30 93

www.natomega.com

“Sporcular için Steroid Kullanımı – Steroid iğne – enjeksiyon uygulaması” için 6 yanıt

    1. Bende ayni sorunu yaşıyorum kilo almıyorum ve kas yapamıyorum , kullandınız mı ? İse yaradı mı ? Her hangi bir sağlık sorunu ile karşılaştiniz mi ? Cevaplarsaniz sevinirim .

      1. Kullandım kilo aldırır eğer o süreçte kendine iyi bakarsan fazla güç geliyor ağır giriyor sun ve kas kütlen artıyor ama yan etkileri oldu bende saç dökülmesi halsizlik vb şeyler bırakınca tabi oluyor eğer yaparsan kısa süreli yap ve sporu hiç bırakma yoksa yanarsın

  1. Yaşım 18 kötü bir alişkanlığım yok sağliklı beslenmem var bi ara dendin 1 hafta da vicudum tanınmicak hale gelldi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.